Hoi

Door Rik T op donderdag 21 mei 2009 17:07 - Reacties (6)
Categorie: Overige, Views: 3.580

Hoi, en welkom op mijn gloednieuwe tweakblog. Om te beginnen zal ik mezelf in deze eerste blogentry maar eens voorstellen. Mijn naam is Rik en ik ben 16 jaar oud. Een nog onbekende tweaker, maar toch spendeer ik een groot gedeelte van mijn tijd op tweakers.net.

Mijn ding met computers en technologie is vooral het programmeren en scripten. Al een paar jaar lang ben ik bezig met PHP, en heb zelfs al ongeveer 1,5 jaar vakantiewerk gehad als PHP Software Engineer. Helaas is de vestiging waar ik werkte moeten sluiten, dus ben ik nog op zoek naar iets voor deze zomer.

Ook ben ik sinds kort aan het programmeren voor de Mac, in Objective-C en het Cocoa Framework. Ondanks dat dit veel moeilijker is dan PHP, bevallen de strengere regels van C en Objective-C wel. En om weer eens iets te leren is ook fantastisch.

Verder is het ook nog een droom van me om verder te gaan met webdesign. Ondanks dat ik merk dat ik vaak de goede dingen ontdek in andere designs en soms goede ideeŽn in mijn hoofd heb, is het moeilijk om die uit te werken zonder Photoshop (ja, ik weet er 'andere manieren' zijn dan kopen, maar daar doe ik niet aan).

Ondanks dat ik veel achter de computer bezig ben, heb ik ook een normaal scholierenleven waarin uitgaan en 'chillen' met vrienden ook heel belangrijk is.

Maar wat jullie waarschijnlijk meer interesseert is waarover ik dan ga bloggen. Nou, om heel eerlijk te zien weet ik nog niet 100% zeker of ik ga bloggen. Ik ga gewoon weer, na een aantal mislukte pogingen, een poging wagen. Als ik blog zal het vooral over Programmeren: Cocoa en PHP, maar ook andere dingen gaan.

Ik hoop dat jullie zo genoeg over mij en mijn blog weten en hoop snel nog een entry te kunnen schrijven.

Reacties


Door Tweakers user Sebazzz, donderdag 21 mei 2009 17:12

Ondanks dat dit veel moeilijker is dan PHP, bevallen de strengere regels van C en Objective-C wel. En om weer eens iets te leren is ook fantastisch.
Als er iets is dat je wilt als programmeur is het wel talen kennen en kunnen. Hoe meer talen je echt ken en kan, hoe beter!

Succes met je tweakblog ;)

Door Tweakers user Ywa, donderdag 21 mei 2009 18:59

Een mede-tweaker die op zijn 16e PHP vakantiewerk heeft gedaan :D . Ik kan je misschien nog wel een bedrijf aanraden in Amsterdam (je kan ook vanaf thuis werken bij hun). Aangezien ik deze zomervakantie heb besloten om me te focussen op het maken van een eigen PC game zal ik zelf geen vakantiewerk doen. Jammer dat ik er niet over kan bloggen op Tweakblogs. Heb snel karma nodig :P .

Succes met bloggen in ieder geval. En hopelijk kan je het nu wel doorzetten.

Door Tweakers user Rik T, donderdag 21 mei 2009 19:25

Bedankt voor jullie succeswensen!

Ywa, ik ben bang dat dat niet gaat lukken, ik heb het niet zo op thuiswerken omdat er dan veel te veel afleiding is en ik veel te snel de neiging heb om iets anders te gaan doen :P En elke dag naar Amsterdam is moeilijk omdat ik in het zuiden van Limburg woon. Toch bedankt en veel succes met het verzamelen van je karma! Lijkt me leuk om te horen hoe het ontwikkelen van zo'n game in zijn werk gaat.

Door Tweakers user _Eend_, donderdag 21 mei 2009 19:27

Heb je GIMP al getest?:
http://www.gimp.org/macintosh/

Het is OSS, en gratis. Dus je kunt het op z'n minst even uitproberen :)

Door Tweakers user Rik T, donderdag 21 mei 2009 19:30

_Eend_, Ik ken GIMP, maar naar mijn mening is het nog lang niet zo goed als photoshop. Photoshops blending options maken effecten toevoegen zo makkelijk en zo mist GIMP nog een paar dingen. Het is een fijn programma om ťťn plaatje te maken voor een website, maar het is veel moeilijk om er een complete website in te maken. Toch bedankt voor de tip :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 mei 2009 19:30]


Door Tweakers user Magnetra, vrijdag 22 mei 2009 20:18

U zijt gegroet #zoveelste 8-) .

Reageren is niet meer mogelijk