Hoi

Door Rik T op donderdag 21 mei 2009 17:07 - Reacties (6)
Categorie: Overige, Views: 3.631

Hoi, en welkom op mijn gloednieuwe tweakblog. Om te beginnen zal ik mezelf in deze eerste blogentry maar eens voorstellen. Mijn naam is Rik en ik ben 16 jaar oud. Een nog onbekende tweaker, maar toch spendeer ik een groot gedeelte van mijn tijd op tweakers.net.

Mijn ding met computers en technologie is vooral het programmeren en scripten. Al een paar jaar lang ben ik bezig met PHP, en heb zelfs al ongeveer 1,5 jaar vakantiewerk gehad als PHP Software Engineer. Helaas is de vestiging waar ik werkte moeten sluiten, dus ben ik nog op zoek naar iets voor deze zomer.

Ook ben ik sinds kort aan het programmeren voor de Mac, in Objective-C en het Cocoa Framework. Ondanks dat dit veel moeilijker is dan PHP, bevallen de strengere regels van C en Objective-C wel. En om weer eens iets te leren is ook fantastisch.

Verder is het ook nog een droom van me om verder te gaan met webdesign. Ondanks dat ik merk dat ik vaak de goede dingen ontdek in andere designs en soms goede ideeën in mijn hoofd heb, is het moeilijk om die uit te werken zonder Photoshop (ja, ik weet er 'andere manieren' zijn dan kopen, maar daar doe ik niet aan).

Ondanks dat ik veel achter de computer bezig ben, heb ik ook een normaal scholierenleven waarin uitgaan en 'chillen' met vrienden ook heel belangrijk is.

Maar wat jullie waarschijnlijk meer interesseert is waarover ik dan ga bloggen. Nou, om heel eerlijk te zien weet ik nog niet 100% zeker of ik ga bloggen. Ik ga gewoon weer, na een aantal mislukte pogingen, een poging wagen. Als ik blog zal het vooral over Programmeren: Cocoa en PHP, maar ook andere dingen gaan.

Ik hoop dat jullie zo genoeg over mij en mijn blog weten en hoop snel nog een entry te kunnen schrijven.